la-Baia Mare.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii baimarenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Directorul ROMATSA-Baia Mare, cercetat penal de DNA sub control judiciar

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj - Biroul Teritorial Baia Mare au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând de la data de 7 octombrie 2014 până la terminarea urmăririi penale în prezenta cauză, față de inculpații:

Directorul Aeroportului Baia Mare spune că ancheta DNA vizează o posibilă atribuire de contracte preferențiale

Directorul Aeroportului Internațional Baia Mare, Mihai Pătrașcu, a declarat, marți, pentru AGERPRES, că procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cercetează o posibilă atribuire de contracte preferențiale atribuite de Romatsa - Direcția Servicii de Navigație Aeriană Baia Mare.

Edilul municipiului Baia Mare promite un "oraș verde", după modelul micilor orașe europene

Administrația municipiului Baia Mare a demarat un amplu proiect care vizează transformarea urbei într-un adevărat "oraș verde", după model european.

China este interesată de dezvoltarea unor proiecte comune în județul Maramureș

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Huo Yuzhen, a vizitat la sfârșitul săptămânii trecute județul Maramureș, discutând cu vicepreședintele Consiliului Județean, Emil Marinescu, posibile proiecte comune de afaceri. 

Ambasadorul Chinei in Maramures

Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a primit vineri, 3 octombrie 2014, vizita Ambasadorului Chinei, doamna Huo Yuzhen. Din delegatia prezenta la Institutia Prefectului- Judetul Maramures, au facut parte sotul dansei, colonelul superior Zhao Guoxi si atașatul de presă al Ambasadei Chinei în Romania, Zhang Zheng.

Gabriel Zetea: "Noul master plan leagă județul Maramureș de principalele conexiuni de transport"

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care deține și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean a declarat vineri, într-o conferință de presă, că master planul elaborat de Ministerul Transporturilor reașează județul pe harta dezvoltării în domeniul transporturilor rutiere, aeriene și feroviare. 

Primăria municipiului Baia Mare studiază oportunitatea preluării complexului Minerul

Primăria municipiului Baia Mare intenționează să preia fostul complex Minerul, cu sala de cinematograf cu același nume și chiar să-și mute acolo o parte din activități. Aflat în proprietatea RADEF București, cinematograful a fost vândut de FPS, în anul 1998, unei firme din Lichtenstein, la prețul de 351.000 de dolari.

Legendarul Moș Pupăză din Maramureș

Despre lemnHorincăAncestral și modern. Un om desprins din poveștile vechi ale românilor. Un altfel de Creangă. Un altfel de Păcală. O poveste năstrușnică legată de o bâtă fermecată. Fusul cu zurgălăi. Un bărbat îmbrăcat în costum popular, sprijinit în bâta lui, în mijlocul mulțimii de orășeni înghesuiți să-l vadă. Un țăran pe nume de buletin, Pătru Godja, iar pe “numele” din satul lui, PupăzăMoș Pupăză, cum îl știe nu doar Valea Stejarului, Maramureșul, ci chiar Franța ori Irlanda.

Țesături de Maramureș

Aproape în fiecare gosopodărie din Săpânța există un război de țesut. Femeile din sat torc sau împletesc în fața porții, împreună cu vecinele. Vara, ele își scot războiul de țesut în stradă, spre încântarea turiștilor, care au ocazia să vadă instalații moștenite de generații, a căror vechime depășește câteodată 100 de ani.

Vin banii pentru lucrarile de consolidare pe DJ185C 

Hotararea Guvernului cu numarul 805, privind alocarea fondurilor necesare lucrarilor de refacere a DJ 185 in localitatea Bistra a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 698 ,marti 23 septembrie 2014.

Perspectivele cresterii taurinelor de carne si a producerii carnii de bovina in judetul Maramures

In ceea ce priveste realizarea actiunilor ce revin institutiei din Planul de Actiuni pentru realizarea in judetul Maramures, in anul 2014, a obiectivelor cuprinse in Programul de Guvernare 2013-2016, mentionam faptul ca au fost indeplinite.

Se intampla la biblioteca - saptamana 22-26 septembrie

Recitalul de poezie intitulat: „POEZIA VIE”; Sesiune de lucru a consilierilor educativi cu tema „Educația non-formală în context actual”; Conferința “Noi tehnologii pentru păstrarea sănătății solului, a plantelor, animalelor și a omului”.

Guvernul a aprobat fondurile necesare efectuarii lucrarilor de consolidare pe DJ 185 in localitatea Bistra

Demersul initiat de Institutia Prefectului judetul Maramures, privind aprobarea  finantarii  lucrarilor  destinate consolidarii terasamentelor DJ 185 din localitatea Bistra a avut sorti de izbanda.   

Incep lucrarile de astfaltare pe DN18 Baia Sprie - Sighetu Marmatiei

In cursul zilei de joi, 18 septembrie 2014,  CNADNR Cluj- Napoca a aprobat CT-ul privind noua solutie tehnica de lucru pe DN 18 Baia Sprie – Sighetu Marmatiei. Lucrarile de asfaltare  vor fi demarate saptamana viitoare de catre firma Aktor.

Au început înscrierile la Festivalul Concurs Național de Folclor “Alină-te dor, alină”

Au început înscrierile la  Festivalul Concurs Național de Folclor  “Alină-te dor, alin㔠Cicârlău, Maramureș. Festivalul este  inițiat și organizat de  Asociația cultural-artistică  “Alină-te dor, alină”, președinte Nicolae Sabă și a ajuns în acest an, la ediția cu numărul 23.

Președintele CJ Maramureș a discutat cu autorități regionale ucrainene despre un proiect comun pentru gestiunea situațiilor de urgență

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Zamfir Ciceu, a discutat, joi, cu responsabili din cadrul serviciului pentru situații de urgență al regiunii Ivano-Frankivsk din Ucraina despre un proiect comun de dezvoltare a unui sistem de urgență după modelul ISU-SMURD din România. 

Consiliul Județean Maramureș alocă din fondul de rezervă bani primăriilor care n-au terminat reparațiile la școli

Consiliul Județean Maramureș este dispus să aloce, din bugetul de rezervă, fonduri primăriilor care n-au terminat lucrările de reparație a unor școli din mediul rural, a declarat vicepreședintele CJ, Gabriel Zetea. 

Rugby: CSM Știința Baia Mare, din nou campioană a României

CSM Știința Baia Mare a câștigat titlul de campioană națională a României la rugby, sâmbătă seara, pe Stadionul Național ''Arcul de Triumf'' din București, după ce a învins-o pe RCJ Farul Constanța cu scorul de 25-19 (10-6), în finala SuperLigii CEC Bank.

Se intampla la biblioteca - saptamana 8-12 septembrie

Lansarea volumelor „Ion Șiugariu, argat fără simbrie la cuvânt” și „Prințesa de cristal din împărăția apelor”, apărute la Baia Mare, Editura Gutinul, 2014, semnate de Teresia Bolchiș-Tătaru, prima sub pseudonimul Cecilia Costin.

Inventatorul britanic Barrie Gilbert consideră că tehnologia analogică mai poate oferi soluții în multe domenii

Inventatorul de origine britanică Barrie Gilbert, autorul a peste 100 de invenții în domeniul electronicii, a susținut miercuri, într-o conferință găzduită de Biblioteca "Petre Dulfu" din Baia Mare, că tehnologia analogică nu e depășită și că mai poate oferi încă soluții în multe domenii.

Se intampla la biblioteca - saptamana 1-6 septembrie

Lansarea revistei „Tactica și strategia”, Lansarea cărții „Promoția 1968, la datorie!”.

Festivalul "Drumul lung spre Cimitirul Vesel", conceput să repună tradițiile pe harta Europei

Festivalul Intercultural de Tradiție Maramureșeană "Drumul lung spre Cimitirul Vesel" revine în perioada 12-16 august la Săpânța.

Primăria Baia Mare vrea să preia în administrare cimitirele bisericilor

Primăria Baia Mare a solicitat, miercuri, în urma unei întâlniri cu reprezentanții cultelor religioase, preluarea cimitirelor din oraș pe care acestea le dețin în administrare. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a motivat solicitarea prin sesizările cetățenilor care se plâng de dezordinea din cimitire. 

Se intampla la biblioteca - saptamana 28 iulie - 1 august

Lectura publică de poezie bilingvă susținută de Diana Manole; Vernisajul expoziției de pictură: Anuala promoției 2009 a studenților de la Centrul Universitar Nord Baia Mare.

 

Investiție de 57 milioane lei în modernizarea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din județul Maramureș

Societatea comercială Vital, furnizorul de apă din municipiul Baia Mare, aflată în subordinea Primăriei, a semnat luni un contract de reabilitare și extindere a rețelelor de distribuție a apei potabile și uzate, în valoare de 57 de milioane de lei, cu SC Hidroconstrucția SA București. Contractul prevede executarea de lucrări în șapte localități urbane din județul Maramureș, toate beneficiind de serviciile companiei Vital Baia Mare.

Ziua Imnului Național al României, sărbătorită în Baia Mare

Instituția Prefectului județul Maramureș, Primăria municipiului Baia Mare și Garnizoana Baia Mare organizează ceremonia publică prilejuită de sărbătorirea Zilei Imnului Național al României , care se va desfășura marți, 29 iulie 2014, în municipiul Baia Mare. Ceremonia va avea  loc de la ora 10:00, în Piata Tricolorului, pe platoul Palatului Administrativ.

Primăria Baia Mare analizează oportunitatea achiziționării terenului fostului combinat Cuprom

Consiliul Local Baia Mare a mandatat pentru negocieri o comisie de cumpărare-licitații să analizeze oportunitatea cumpărării celor 54 de ha de teren și a anexelor pe care a funcționat fostul combinat Cuprom din Baia Mare, aflat în insolvență.

Se intampla la biblioteca - saptamana 21-25 iulie

Conferința ”Reiki” – terapie energetică; Conferința Waldorf ”Armonie acasă și în clasă”: o alternativă educațională pentru orașul nostru; Lansarea proiectului ”Alege-ți meseria”.

Muzeele și casele memoriale din Maramureș sunt neglijate de administrațiile locale și ocolite de turiști

Muzeele din satele și comunele județului Maramureș, chiar și cele din orașele mici, sunt prea puțin vizitate de turiști deoarece promovarea acestor obiective culturale este deficitară. Anual, potrivit ANTREC Maramureș, peste 20.000 de turiști români și străini vizitează județul sau petrec scurte vacanțe la țară în perioadă verii și iernii, dar numărul celor care vizitează muzeele din mediul rural e aproape nesemnificativ. 

Situația lucrărilor la drumurile din județ

În urma discuțiilor din data de 15 iulie 2014 între prefectul județului Maramureș, Anton Rohian, și  directorul de investiții al firmei Aktor, Gheorghe Ion , lucrările de reabilitare pe  tronsonul de drum Baia Sprie – Sighetu Marmației sunt în plină  desfășurare  la această oră.  Pe acest tronson de drum, lucrează 90 de muncitori, precum și 24 de utilaje și mașin

36 de microbuze școlare noi pentru elevii maramureșeni 

Elevii maramureșeni  care fac naveta la școală, vor beneficia începând cu anul școlar 2014-2015 de  36 de microbuze școlare noi. Microbuzele vor ajunge în  județul Maramureș, urmare a intervenției Inspectoratului Școlar județean Maramureș și a  administrației județene.

Se intampla la biblioteca - saptamana 14-18 iulie

Expoziție personală de pictură a artsitei plastice Achim Teodora; Conferința „Introducere în buddhismultibetan”; Concurs de șah.

Alte știri: 3 / 2 / 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015